Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ



ΣΧΟΛΗ  ΓΟΝΕΩΝ
ΦΩΤΕΙΝΗ  ΓΟΥΤΣΙΟΥ


Εκπαίδευση Γονέων ΕΑΓ (Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα) τρείς φορές τον χρόνο Σεπτέμβρη, Ιανουάριο και Απρίλιο. Κατόπιν συνενόησης λειτουργούν έκτακτα τμήματα καθ'όλην την διάρκεια του έτους.

• Τμήμα ψυχικής Ενίσχυσης και Ενδυνάμωσης Γονέων διάρκεια 1 έτος, 1 φορά την εβδομάδα για δυο ώρες. Κόστος 15 ευρώ η συνάντηση.Η ομάδα αποτελείται από λίγα άτομα πάντα τα ίδια ,έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δύσκολες στιγμές στο γονεικό τους ρόλο και να δεχθούν πληροφορίες,συγκεκριμένη, στοχευμένη εκπαίδευση  και στήριξη από όλη την ομάδα και από την σύμβουλο.
• Σεμινάριο απόκτησης Αυτοεκτίμησης και Δύναμης, Γονέα – Παιδιού - Ημερίδα, κόστος 20 ευρώ.
Η αυτοεκτίμηση ενός ανθρώπου είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες της ανάπτυξης ενός ατόμου.Οι γονείς μαθαίνουν πώς δημιουργείται η αυτοεκτίμηση σε ένα άτομο, και με ποιό τρόπο εμποδίζεται.

• Σεμινάριο εκπαίδευσης εφαρμογής Ορίων με δημοκρατικό τρόπο. -
Ημερίδα κόστος 20 ευρώ. 
Πολλές  φορές που οι γονείς επιχειρούν να βάλουν όρια στο παιδί  τους, καταλήγουν να τιμωρούν το παιδί  και έτσι  να δημιουργούνται εντάσεις και αντιπαραθέσεις.Σε αυτό το σεμινάριο οι γονείς μαθαίνουν να εφαρμόζουν τα όρια με αγάπη και σεβασμό έτσι ώστε τα παιδιά να εισπράτουν  δικαιοσύνη και σταθερότητα.

• Σεμινάριο εκπαίδευσης -πώς περνώ τις Αξίες και τις Αρχές μου στην οικογένειά μου. - Ημερίδα κόστος 20 ευρώ.
Είναι πολύ δύσκολο διδάξει σήμερα ένας γονέας τις αξίες του μέσα στον κυκεώνα των παρεμβάσεων από τα ερεθίσματα της κοινωνίας. Σε αυτή την ημερίδα ο γονέας μαθαίνει πώς να προσεγγίζει το παιδί του και να το επηρεάζει μέσα από την δική του συμπεριφορά και την δική του επικοινωνιακή δεξιότητα.

• Ομάδα επίλυσης καθημερινών προβλημάτων στο σπίτι κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα 6-9. κόστος 10 ευρώ. Σε αυτή την συνάντηση οι γονείς επικοινωνούν τα προβλήματά τους και παίρνουν άμεσα κατευθύνσεις πολύτιμες, για να συνεχίσουν το έργο τους.Τα ερωτήματα είναι πάνω σε συγκεκριμένα περιστατικά και οι απαντήσεις είναι άμεσες. Η δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνονται τουλάχιστον έως την προηγούμενη Παρασκευή. 
Για τον μήνα Σεπτέμβρη η συνάντηση θα γίνει
στις 15 του μηνός.

• Ομάδα δημιουργικού θεραπευτικού παιχνιδιού οικογένειας Κάθε Σάββατο πρωί 10-12 κόστος 5 ευρώ έκαστος.
 Κατόπιν συμφωνίας οι συναντήσεις μπορούν να είναι 2 φορές τον μήνα. Σε αυτήν την συνάντηση έρχονται όσα από τα μέλη της οικογένειας μπορούν και μοιράζονται ομαδικές δραστηριότητες. Ο τρόπος που γίνεται το παιχνίδι λειτουργεί καταλυτικά ώστε να απελευθερωθούν διάφορες δυσκολίες και να εξωμαλυνθούν.

Θεραπευτικό παιχνίδι για παιδιά. κάθε Παρασκευή απόγευμα, κόστος 10 ευρώ την φορά. Σε αυτή την συνάντηση μέσα από το θεραπευτικό παιχνίδι τα παιδιά εκφράζουν τα άγχη, τον θυμό τους και σιγά- σιγά αποκτούν ηρεμία και αυτοπεποίθηση.

• Τμήμα επαναληπτικών ασκήσεων Δεξιοτήτων ΕΑΓ κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα , 4-6, Δωρεάν.
Αφορά τους γονείς που έχουν τελειώσει την εκπαίδευση ΕΑΓκαι επιθυμούν να επαναλάβουν τιε δεξιότητες. Η συνάντηση περιορίζεται στο να αναπτύσει κάθε φορά αποκλειστικά τις δεξιότητες και δεν αναπτύσσονται προσωπικά προβλήματα. Οι ερωτήσεις αυτού του είδους απαντώνται στην άλλη συνάντηση της επίλυσης καθημερινών προβλημάτων στο σπίτι. Για τον μήνα Σεπτέμβρη η συνάντηση θα γίνει
στις 15 του μηνός.
για πληροφορίες καλέστε 6978944696.
Top of Form
Bottom of Form

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου